Training tot HSP Coach

Leer energetisch werken met hooggevoelige mensen!

Vak van de toekomst

Dit ontvang je

Met deze training krijg je inzicht in hooggevoeligheid en de meest voorkomende problemen vanuit een wetenschappelijk onderbouwd psychologisch kader. Je ontvangt (energetische) interventietechnieken om te gebruiken in je praktijk. Je ontwikkelt technieken om intuïtief te werken en te diagnosticeren aan de hand van de chakrapsychologie van Anadea Judith, met therapeutische technieken zoals o.a. het innerlijk kind, (voor)ouders opstellen, versterken van het zelfvertrouwen/zelfbeeld (de krachtig volwassen persoonlijkheid), werken met zes typen grenzen, en vele andere tips en adviezen. In het laatste weekend gaan we dieper in op de thema’s hooggevoeligheid in liefdesrelaties, communicerenstrategieën in werk – en privé-relaties.

Je komt in een intervisiegroepje en krijgt regelmatig embodiment en zelfzorg oefeningen. Je werkt verder zelfstandig in de online leeromgeving om je kennis te verdiepen.

HSP Life Coach Training

 • Zes live dagen
 • Drie online bijeeenkomsten
 • Drie intervisie bijeenkomsten (online of offline)
 • Een online leeromgeving met opdrachten, chatomgeving, filmpjes
 • Interventie werkbladen voor je praktijk
 • Meditaties om te beluisteren
 • Individueel examen

€ 2.375,-

Bij betaling voor 1 febrauri 2022 € 2095,–

Voor wie?

De training tot HSP Life Coach Training is geschikt voor professionals met een zorg of onderwijs achtergrond, of voor diegenen die veel transformatiewerk hebben gedaan. Twijfel je of je in deze training past, schroom niet om contact op te nemen.

Geïnteresseerd? Wil je meer weten? Vraag vrijblijvend een gesprek en/of ons volledige programma aan. Mail naar office@natuurlijkhsp.nl

Wat?

Deze training tot HSP Life Coach bestaat uit:

 • 6 live lesdagen verspreid over vier maanden 
 • Online leeromgeving met interventiemateriaal, theoretisch kader en lessen voor zelfstudie
 • 3 Zoom ochtenden van 9.30 tot 12 uur met aanvullend onderwijs incl Q & A’s 
 • Intervisiebijeenkomsten (data nader te bepalen)
 • Afrondend examen en certificaat

Waar?

De Plek, Leiden

OV: 5 minuutjes lopen van station Leiden Lammenschans

Auto: A4, afslag 7 vrije parkeerplekken

Tegenover park Cronesteijn, een plek om heerlijk te wandelen en uit te waaien.

Wanneer?

31 maart 2022 en 1 april 2022

12 & 13 mei 2022

16 & 17 juni 2022

De trainingsdagen zijn van 10:00 tot 17:00 uur

Zoom woensdagen

20 april 2022

1 juni 2022

29 juni 2022

van 9.30 – 12.00 uur

Intervisies nader in te plannen

Achtergrond 

“Op basis van ruim vijftien jaar ervaring met duizenden hooggevoeligen, weet ik als geen ander wat de uitdagingen en valkuilen zijn voor hsp’s. In deze trainin leer jou je de kneepjes van het vak, die met name bestaat uit het bieden van energetische therapeutische interventies.”

Susan Marletta Hart

Hoogsensitiviteit zie ik in de eerste plaats een kracht en gave. De hooggevoelige persoon is een onmisbaar en licht brengend wezen, die van onschatbare waarde is en een essentiële taak heeft in onze maatschappij. Hooggevoeligheid is voor mij onderdeel van een gezond en krachtig mensbeeld. De hsp is verbindend, verdiepend en intuïtief in zijn of haar kernkracht.  Desondanks wordt hooggevoeligheid ook heel vaak als een last ervaren. Hsp’s hebben sneller last van overprikkeling en stress, hebben dikwijls een laag zelfbeeld, zijn veelal perfectionistisch en idealistisch van aard. Hsp’s zorgen goed voor anderen maar vaak minder goed voor zichzelf. Dit kan o.a. leiden tot meer trauma, burn out, werk- en relatieproblemen. In mijn behandelwijze benadruk ik altijd de krachtige, volwassen persoonlijkheid en streef ik ernaar om de cliënt te laten groeien in zijn zelfvertrouwen en zelfbewustzijn. De unieke methode die ik hierbij toepas staat centraal in deze training.

Healing is feeling

Je zult in deze training de reis maken vanuit het hoofd naar het lichaam. Van denken naar voelen. Van doen naar zijn. Je zult op een heel eigen manier kennis maken met universele energetische wetten die als dynamieken ten grondslag liggen aan het menselijke zijn en handelen. Deze wetten en dynamieken bepalen in grote mate hoe we als mensen met elkaar omgaan en samenleven. Deze grondslag is van onmisbaar belang bij de behandeling van de hoogsensitieve persoon en zijn klachten. Door gesprekstechnieken, kennis van de chakra psychologie en inzicht in de systemische dynamieken die ten grondslag liggen aan de problemen van je client krijg je concrete handvatten die jezelf en je cliënt doen groeien.

Embodiment en zelfzorg 

Hsp’s begeleiden is een intensief vak, waarbij je eigen gezondheid en welbevinden niet aan die van je cliënten achtergesteld dienen te worden. Ben je zelf hooggevoelig? Met deze training leer je om jouw eigen hooggevoeligheid te integreren in jouw praktijk. Wat oged is voor jou als therapeut is natuurlijk goed voor je cliënt.

Authenticiteit en effectiviteit

Veel hsp’s lopen nog altijd vast in hun (werkende) leven omdat ze dikwijls (nog) onvoldoende bewust zijn van de eigen persoonlijkheid en/of in een omgeving werken die ongunstig is voor hun gevoelige natuur. Hoewel hoogsensitieve mensen in beginsel juist consciëntieus, coöperatief, empathisch en hardwerkend zijn, lopen ze toch significant vaak vast in hun (beroeps)leven omdat ze eenvoudigweg nog te weinig strategieën ontwikkeld hebben om vanuit een krachtige en authentieke persoonlijkheid te leven en werken.

Erkenning van de hoog sensitieve persoon

Gelukkig erkennen steeds meer instanties, zoals het UWV de hoog sensitieve persoonlijkheid, en zien ook typische uitdagingen in relatie tot bijvoorbeeld burn out en stress. Een gerichte coaching is heel hard nodig. In deze unieke HSP Coach Training leer je jouw cliënt strategieën aan om

1. meer authentieke (werknemers)vaardighedenen te ontwikkelen

2. persoonlijke effectiviteit te verbeteren

3. communicatievaardigheden te versterken 

Enkele reacties op deze training

Dankzij deze training kreeg ik eindelijk inzicht in vele gebeurtenissen die mijn leven vroeger en nu intens beïnvloed hebben en waar ik tot nu toe geen raad mee wist. Ik begrijp nu volkomen de reden van mijn gedrag, problemen en angsten als kind en volwassene.

De training HSP coach van Susan heeft mij dermate geïnspireerd dat ik mezelf vanaf dat moment HSP coach ben gaan noemen als mensen me vragen naar mijn professie. De duidelijke structuur geeft een goede houvast in de begeleiding van hoogsensitieve cliënten en biedt tegelijkertijd een waardevolle basis voor eigen ontwikkeling. Thema’s als chakra worden goed uitgediept wat mij ontzettend veel nieuwe inzichten en handvatten heeft gegeven.

“Susan brengt je in contact met het licht in jezelf. Met haar zuivere intuïtie en oceaan aan ervaring voelt ze aan wat er nodig is voor individu en de groep. Met humor, passie en een zachte directheid leert ze je over belangrijke thema’s van hsp’s zoals begrenzing, communicatie en zelfcompassie.

Wie is je trainer?

Susan Marletta Hart

Susan Marletta Hart schreef als eerste in Nederland over het onderwerp hooggevoeligheid en is sinds 2005 trainer op dit gebied. Inmiddels schreef zij acht boeken waaronder meerdere best-sellers.

Ze coachte en trainde duizenden hsp’s rondom hooggevoeligheid.

Al meer dan dertig jaar houdt Susan zich bezig met transformatie en zelfontwikkeling. “Veel informatie krijg ik direct uit de bron. Mijn gidsen hebben mij altijd voorgehouden dat ik mijn eigen weg maar vinden. Zo heb ik mijn transformatie therapie ontwikkeld, waarbij ik hooggevoeligen met concrete problemen naar meer authenticiteit, levensvreugde en genezing help.”

“Ik ervaar een ruim en compassievol bewustzijn en ervaar een enorme dankbaarheid dat ik zo veel mensen inzicht en zelfbewustzijn mag geven. Ik bied je een fundamenteel ontwikkelingspad aan om te groeien tot het spirituele wezen dat je bent. Volg met mij jouw unieke pad in mijn transformerende trainingen.”