Main navigation

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

HSP Kerstspecial

december 22 @ 11:00 - december 27 @ 14:00

Euro570

 

Susan biedt een vijfdaags trainingsprogramma gericht op het verdiepen van je spirituele bewustzijn en het opbouwen van een krachtige, compassievolle persoonlijkheid.

De kerst is traditioneel een periode van inkeer en stilte. Maar ook van zegening (en het buiten houden van het ruwe en boze) door licht en gezelligheid. Heb jij behoefte om de periode rond kerstmis en de jaarwisseling met bezinning, warmte en rust vorm te geven? Sta jij open voor rituelen en zingevend samen zijn, maar weet je nog niet zo goed hoe? Zoek jij stilte en rust, maar wil je ook gezelligheid simpel om het feit dat je niet alleen wilt zijn met kerst? Dan is deze week precies het juiste voor jou !

Breng met andere (hoog)gevoelige mensen deze bijzondere dagen door in liefdevol contact, met jezelf en elkaar, en geef zo vorm aan de “heiligheid” van de jaargetijde en van jezelf.

Deze retreat is onderdeel van een uniek concept waarin het welzijn van body & mind centraal staat. Je volgt één programma in een besloten groep en als ‘extra’ zijn er Open Workshops van de andere docenten. In de open workshops krijg je les van Eva Visser in yoga Zohair Elabd in Mindfulness.

 

Iedereen kan aan deze HSP Kerstspecial deelnemen. Er is geen speciale voorkennis (over hooggevoeligheid) nodig.

 

Als hsp heb je vaak een hang naar diepgang en spiritualiteit. Maar hoe deze vorm te geven? Misschien heb je geen associaties meer met tradities of een afkeer van religie. Toch wil je deze dagen niet met schoonfamilie en chips voor de televisie doorbrengen. Deze HSP Kerstspecial biedt een prachtige gelegenheid om kerst een nieuwe liefdevolle, spirituele invulling te geven. Door het aangebodene te testen en te doorleven, ontdek je wat bij jou past en niet past.

Deze wekken we in de ochtendlessen waarin we samen onderzoeken, oefenen, uitwisselen  en mediteren. Door inkeer en bezinning op het nieuwe jaar en het contact op een rituele manier te eren krijgt de kerst weer een nieuwe en frisse spirituele duiding. We gebruiken het thema licht om innerlijke en uiterlijke ruimtes te zegenen voor het nieuwe jaar. En we zullen ook op een waardige manier in contact komen met de natuur die om ons heen ook tot verstilling is gekomen. Dit alles kun je samen met ons beleven inclusief heerlijk eten, sauna, mindfulness en yoga.

Elke dag staat in het teken van meditatie en compassie. Dit weekend opent je bewustzijn voor een meer spirituele weg. De lessen zijn volkomen vrij van religieuze dogma’s maar rijk aan inzichten en leiding.

Programma

Maandag

Aankomen en (ont)moeten. Tot rust komen met meditatie en verstilling en tegelijk ruimte maken om de ander en jezelf te ontmoeten. In deze les blikken we bovendien terug op het oude jaar.

Dinsdag: Op deze dag gingen de mannen (met de kinderen) vroeger traditioneel een kerstboom omhakken terwijl binnen koekjes werden gebakken en voedsel werd voorbereid. In dezelfde atmosfeer wijden we de ochtend aan de voorbereiding van onszelf op het Kerstmaal, in contact met de natuur en het voedsel.

Kerstavond: gezamenlijk rituele bijeenkomst: Verbinding in Licht & Liefde. Het licht gebruiken we om ruimtes en onze innerlijke ruimte te reinigen en zegenen.

Woensdag: Het kerstkind is volgens de christelijke overlevering op deze dag geboren. Deze dag gebruiken we om het kind in onszelf te eren en liefde te schenken. Een les rondom het innerlijke kind en zijn pijnlijke trauma’s. Met veel liefde en zelfcompassie. Een zelf meegebracht pakje wordt uitgepakt.

Donderdag: In deze les komen we los van controle (hoofd) en leren we ons mee te laten voeren met de stroom des levens. Hoe kun je optimaal geluk ervaren en in een vredige staat van zijn  blijven.

Vrijdag: De vrijdag komen we weer wat meer in actie. Afscheid nemen staat op het programma. Dit doen we niet alleen door in te pakken maar bewust vooruit te blikken in het nieuwe jaar. Wat wil ik als hooggevoelige eren en meenemen. Wat laat ik los? Hoe ga ik verder? Ook staat de vrijdag in het teken van afscheid nemen van de andere deelnemers.

 

√ Naast dit programma kun je deelnemen aan de open yoga en mindful lessen. 

 

Hooggevoeligen

Deze week biedt jou een kans om met andere hooggevoelige mensen op een vrolijke, lichtvolle maar ook zingevende manier kerst en de jaarwende te vieren. Centraal staan de thema’s bewust zijn, zelfcompassie, licht en reiniging/zegening.

Susan geeft in iedere les een geleide meditatie die je zittend of liggend kunt ondergaan. Er is hierbij veel aandacht voor comfort, rust en loslaten van spanning en stress. Wij hebben warme dekens en kussens. Neem zelf lekkere, comfortabele kleding mee. Zo kun je in deze midweek zowel loslaten, opladen en mooie contacten en verbindingen met andere mooie mensen leggen.

Susan heeft ruim vijfentwintig jaar van haar leven intensief gemediteerd en geleerd bij spirituele meesters. Dit heeft haar een ruim en bevrijd bewustzijn gegeven. Haar meesters hebben haar nu groen licht gegeven om deze kennis door te geven. Centraal in haar levenswerk staan de weg van moed, en bevrijding vrijheid, kracht en compassie, Vanuit deze waarden biedt Susan een ontwikkelingspad aan jou aan om te groeien en (zelf)bewuster te worden.

“Ik kijk er nu alweer naar uit om deze zingevende periode vorm te geven en bewustwording te bieden in de donkerste en meest yinne – vrouwelijke – periode van het jaar. Om zo het eeuwenoude feest rond de jaarwende voor wie dat wil bewust te maken.”

Gegevens

Begin:
december 22 @ 11:00
Einde:
december 27 @ 14:00
Kosten:
Euro570
Evenement Categorieën:
, , ,
Evenement Tags:
, , , , ,
Website:
https://www.fitbodymind.nl/product-page/hsp-kerst-special

Locatie

Kuuroord De Schouw in Zeeland
Donkereweg 1
Noordgouwe, Zeeland 4317 AM Nederland
+ Google Maps